Veti is een familiebedrijf in Heythuysen dat word gerund door vader, moeder en dochter. Daarnaast zijn er nog drie personen werkzaam.

Mirian: “In 2004 zijn we gestart als verhuurbedrijf in Panningen. In januari 2005 hebben we ons ook gevestigd in Heythuysen met een
bouwmaterialenbedrijf. Vanaf dat moment zijn we ons volop gaan door-ontwikkelen. Het werd op een gegeven moment te veel om vanuit twee plekken te werken en toen hebben we besloten om onze activiteiten vanuit Heythuysen voort te zetten. We zijn toen ook de betoncentrale en de zagerij gestart. Op dit moment zijn onze belangrijkste professies, op willekeurige volgorde: de buitentegels, de betoncentrale, de zagerij, de bouwmaterialen en de binnen tegels.”

Femke: “Na een aantal jaren als leidinggevende in de horeca was ik toe aan iets nieuws. Met mijn ouders had ik al vaker gepraat over het familiebedrijf en zo is het plan ontstaan om het bedrijf te komen versterken. Dit was ook het moment om Veti nog een extra tak te geven, de binnen tegels. De vloer in een huis of op een terras is toch een bepalend onderdeel van de sfeer. Het is een mooie branche die goed bij Veti past. We hebben een grote en moderne showroom gebouwd. De klanten kunnen binnen ons uitgebreide tegelassortiment vinden en ook de bouwmarkt. Mijn moeder en ik nemen dit stuk voornamelijk voor onze rekening en de mannen doen veelal de buitenactiviteiten. Ik heb nog geen moment spijt gehad van deze beslissing, het is erg leuk om te doen en ik krijg er energie van om mensen goed te kunnen adviseren. 

We vinden korte lijnen, betrokkenheid en persoonlijk advies belangrijk. Mensen kunnen vrijblijvend komen kijken en als ze beslissen tot aankoop dan houdt het nog niet op. We geven naar wens ook technisch advies en leveren de benodigdheden voor het zetwerk. Mochten de mensen een tegelzetter willen inzetten dan hebben wij uitstekende contacten. Is het lastig om binnen de openingsuren onze showroom te bezoeken dan maken we een afspraak in de avonduren.”

Wat bieden jullie aan op het gebied van de tegelvloeren?
Mirian: “We beschikken over een ruim assortiment aan keramische tegels voor binnen en buiten en voor vloeren en wanden. In onze
showroom is er keuze voor alle woonwensen. De mogelijkheden zijn zeer divers: van klein tot groot, van klassiek tot modern en van ingetogen tot uitgesproken. De tegels komen allemaal van gerenommeerde tegelfabrikanten. Om gemakkelijker een beeld te krijgen werken we in de showroom met vloervlakken.”

Wat zijn de ontwikkelingen in de tegelvloer?
Femke: “Die heeft niet stil gestaan. Was het vroeger nog vaak een standaardtegel die mensen in huis hadden nu zie je veel meer variatie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een reliëf, verschillende kleuren, patronen en een betonlook. Ook een houtlook is mogelijk en heeft veel voordelen ten opzichte van echt hout. Zo is het keramisch parket onderhoudsvrij, gemakkelijk te combineren met een vloerverwarming, kleurvast, krasvrij en slijtvrij. Stel je wilt graag een houten vloer op een badkamer, dan is dat qua vocht niet echt aan te bevelen maar met keramisch parket krijg je toch de uitstraling die je wilt. Ook in de formaten tegels is veel mogelijk, momenteel zie je veel echt grote tegels. Dit geeft een strakke, moderne uitstraling en het is nog onderhoudsvriendelijker omdat je minder voegen hebt. Qua kleur zie je veel zwart en grijstinten.”

Mirian: “Wat ook nog leuk is om te vertellen: buiten de showroom binnen hebben we ook een showterrein buiten. Naast sierbestrating en bestratingsmaterialen hebben we volop grind, klinkers en keramische buitentegels. De nieuwe trend van dit jaar is; een lichtgewicht keramische tegel, onlosmakelijk verbonden op een onderlaag van beton. (1+3 cm)


Femke: “We nodigen iedereen van harte uit om langs te komen en ons uitgebreide aanbod te bekijken. De koffie staat klaar!”